keskiviikko 4. joulukuuta 2013

1. the Emperor's New Groove

Okei eli aloitin Disney-maratonini katsomalla Keisarin uudet kuviot eli alkuperäisnimellään the Emperor's New Groove.

Tarinahan kertoo Kuzcosta, melko (okei tosi) itsekkäästä hallitsijasta, joka ei siis ajattele ketään muuta kuin itseään. Eräs mies, Pacha, toisesta kylästä saapuu Kuzcon puheille pyydettynä ja käy ilmi että Kuzco aikoo rakentaa rentouttavan kylpylän mäelle jolla Pacha asuu. Kuzco erottaa neuvonantajansa Yzman joka haluaa kostaa tämän Kuzcolle. Yzma saa hieman hömelön apurinsa Kronkin kanssa tuuman tappaa Kuzco ja aikoo myrkyttää tämän. Suunnitelma onnistui hyvin, kunnes "myrkyn" annettuaan Kuzco ei kuollutkaan vaan muuttui laamaksi. Yzma käskee Kronkin päästämään Kuzcon hengiltä, mutta Kronk epäonnistuu ja Kuzco joutuu säkissään Pachan kärryyn. Monien kommellusten kautta Pacha ja laamaksi muuttunut Kuzco tajuavat kuka on kaiken takana ja he pääsevät takaisin linnakkeelle. Kuzco oppi Pachalta epäitsekkyyttä ja yhteistyön merkitystä reissunsa aikana ja lopulta muuttui takaisin ihmiseksi. Kuzco rakennutti pienen lomamajan viereiselle kukkulalle Pachan kukkulasta, Yzma muuttui kissaksi ja pysyi kissana ja on yksi Kronkin 'partio'-oppilaista.

Kuzco ei turhaan ole lempi Disney-prinsessani. Siis hänhän on poika, mieheksi kasvamassa, mutta hänet lasketaan tunnetusti prinsessaksi Tumblrissa. Hän on yksi eniten rakastamani Disney-hahmo. ksjdhs ihana. Samaistun Kuzcon "grooveihin", noihin upeisiin tanssiliikkeisiin. Kaikin puolin täydellinen, in the end.

"It's my birthday gift to me - eheh - I'm so happy!"

4½/5 | oon tottunu disneyleffoissa musiikkiin ja tässähän ei siis paljoa (oikein yhtään) musiikkia ollut eli sitä kaipaisin. Kuzco ois voinu vetää jonku biisin. Ois ollu FABULOUUUUUSS! Mut Kuzcon hahmosta isot crediitit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti