tiistai 10. joulukuuta 2013

3. Brave

Kolmantena listallani oli Brave eli suomeksi Urhea. Tämähän on siis Disney PIXAR studion filmi, ja aika uusi sillä ilmestymisvuosi on 2012.

Juu siis tämä on yksi niistä elokuvista jotka saa Sannin ensin ihastumaan elokuvaan, sitten pelkäämään niin että elokuva pitää pysäyttää kymmenen sekunnin välein, ja lopulta lähes itkemään surusta ja sitten onnesta. Toisaalta en tykkää elokuvista joiden aikana miun täytyy olla peloissani kokoajan, varsinkin jos elokuva on tarkoitettu lapsille. Mikä pelkuri mie oon jos ihmisten näytteleminä normaalit "jännärit" ei oo pelottavia, muttakun Disneyanimaatiossa on karhu niin huiuiui :D

Puhetapa aaaivan hurmastuttava. Alastomia miehiä koska Kiltit ja Skotit. Oli pelottava koska olen tällainen outo pelkuri, mutta loistava! Merida, tarinan päähenkilö, aivan ihastuttavan kaunis. Varsinkin silloin superihana kun sillä on se tietty ilme siinä yhessä kohassa. Silloin rakastuin. Hiukset täydelliset. Ummummum


Merida on siis johtavan klaanin johtajan, kuninkaan, tytär. Häntä ollaan naittamassa jonkun kolmesta muusta klaanista tulevan johtajan vanhimmalle pojalle. Merida ei halua ja hänellä on riita äitinsä kanssa. Merida haluaa muuttaa kohtaloaan ja saa noidalta loitsun. Loitsu muuttaakin Kuningattaren, Meridan äidin karhuksi. Meridan isä on kuuluisa siitä että voitti aikoinaan tietyn karhun menettäen vain jalkansa. Äiti on siis muuttunut karhuksi ja Meridalla on aikaa toiseen auringonnousuun murtaa loitsu tai Kuningatar muuttuu oikeaksi karhuksi. Molemmat, äiti sekä Merida oppivat jotain toisistaan ja elämästä ja loppu on ihana. Kaikki hyvin loppuhyvin eikun toisinpäin.

5-/5 | Loppujen lopuksi rakastin elokuvaa vaikka jännitinkin aika paljon. Merida ihana, kiva saada välillä naispuolisia hahmoja joihin voin oikeasti ihastua. Niitä ei miljoonia ole. Aksentti goodikasta. Hiukset unelmaa. Tarina mahtava. Pelottavuudesta ainoa miinus. Musiikki loistava kiitos Patrick Doyle taas kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti