sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ja seuraavaksi, hyvä lukijakunta...


Elikkäs täällä on Sanni. Olen se, jolta tuli ihmeellinen idea perustaa blogi, joka tulisi olemaan täynnä epämääräisiä äännähdyksiä, ylitsevuotavaa iloa, tuskaa ja kyyneleitä. Sitten sain myös sen toisen idean: Ota se mahtava fangirl-kaverisi mukaan tähän sekoiluun. Siitä se lähti. Ideatulva. Tuli sellanen olo että tästä tulee paras ja mahtavin ja kaikista ASDFGHJin fangirl-blogi ikinä.

Mutta siis minusta.
Olen Sanni, 17-vuotias fangirl, joka on nyt viettämässä Yhdysvalloissa. Huolimatta no-life fangirlaamisestani, olen kai onnistunut elämässäni, edes kerran: Minulla on poikaystävä, joka on tosin tietysti nyt suomessa. En tiedä pitäiskö miun häntä kiittää vai syyttää, mutta kaikki animefandomini ovat hänen ansiotaan/syytään. Hänen kanssaan aloitin katsomaan Fullmetal Alchemist: Brotherhoodia, minkä jälkeen olen nyt vajonnut syvemmälle animemaailmaan. Myös X-Men ja Star Wars kumpuavat poikaystäväni suunnalta. Mie ehkä kallistun kiittämisen puolelle, koska fangirl olen.

Anyways. Jenny, se toinen fanityttö, ja minä olemme tunteneet toisemme (silleen vähän niinko paremmin) riparimme jälkeen, eli n. 3 vuotta. Olimme samalla luokalla jo 7. luokalla, ja olimme nähneetin jo sitä ennen, mutta riparilla tutustuttiin - en edes muista miten miksi milloin - ja sitten meistä tuli pienehkö sekopääkaksikko. Ja ihan tosi - fandomit yhdistää helvetin hyvin ja totta puhuakseni; ihmiset joiden kanssa jaan fandomeja, ovat ystävistäni läheisimpiä. Okei, ehkä kerromme meidän ihmeellisestä ''friendship is magic'' -ystävyydestä myöhemmin.

Fanityttötarinani alkoi kauan kauan sitten kun olin pieni ala-asteikäinen tyttö, joka ei ollut niin innokas kirjojen lukija, ei tiennyt mikä musiikki on nyt ''in'', ja lempi tv-ohjelma oli varmaan lauantai-illan viihteet, kuten Idols. Sitten käsiini osui kirja, joka kertoi velhopojasta, ja se avasi Sannin silmät. Lukeminen oli kivaa, mahtavaa, upeaa ja toisiin maailmoihin uppoutuminen oli huikeaa! Yläasteella - BOOM - löytyi Tumblr. Tumblr tarkoittaa ulkopuolisille jotain nettisivua jolla ei ole tarkoitusta eikä se ole ymmärrettävissä, hipstereille se on sivu täynnä kaikkea hipsteriä. Fangirling saa Tumblrissa täyden merkityksensä. Astu tumblriin, ja löydä kaikki mitä kaipasit. Pian huomaat että kulutat iltasi itkien fiktiivisten hahmojen perään, joskus itket onnesta heidän puolestaan. Huomaamattasi sinulla on kymmenen uutta OTPtä joista yhdeksän on homopareja. Et pystykään enää pitämään kirjaa lempinäyttelijöistäsi koska niitä on niin monta. Tiedät lähes kaikkien fiktiivisten TV-sarjojen juonikuviot katsomatta edes kyseisiä sarjoja.

Tuosta kuvauksesta takaisin minuun palaten: Aloitin yhdestä fandomista, ja nyt se on johdattanut minut kymmeniin uusiin. Elämässäni on ehkä jotain muutakin. Okei, elämässäni on myös unta ja ruokaa, ja valitettavasti myös koulutyötä. Koulusta mainitsen vain Anime Otaku Clubin, jossa katsomme siis animea kerran viikossa. Clubi on siis täynnä fanityttöjä ja -poikia. Ensiviikolla on myös Spirit Week, ja torstai on hahmopäivä. Minulla ei ole vielä kunnollisia cosplayvaatteita, vaikka tämän vuoden aikana ajattelin kasata itselleni ainakin yhden, joten puheudun Star Trek -pyjamaani ja olen Kirk.

Sitten Fandomeista.
Minä postailen täällä luultavasti jonkun verran reaktioitani jaksoihin, etenkin animeen. Olen meistä kahdesta se animetyyppi. Kuten mainitsin, ensimmäinen animeni oli Fullmetal Alchemist: Brotherhood (FMA), joka on yhä yksi suosikkini. Anime Clubin aloitettuani, olen löytänyt uusia animefandomeja, ja rakastunut niihin. Free! Iwatobi Swim Club on 12. jakson mittainen animesarja, joka kertoo uimaripojista jotka ovat yllättävän homoja. Pidin sarjasta myös siksi, koska hahmojen reaktiot ovat niin hyvin tehdyt, ja silmillä näytetään paljon. Sarjassa hahmot kasvoivat, ja sarja syveni. Pidin kovasti ja katson varmasti uudestaan. Shingeki no Kyojin eli Attack on Titan on ihana. Olen katsonut tähän mennessä vasta pari jaksoa, mutta rakastuin.
Fandomit, kuten The Avengers, X-Men, Star Trek, Star Wars ovat kaikki joko Jennyseni tai poikaystäväni aikaansaannoksia. Olen niihin tietysti itse Tumblrin avulla kasvanut. Emofandom Harry Potter on yhä tietysti mukana aina ikuisesti, vaikkei se arki-illoissani niin näykään lukuunottamatta ajankääntäjää pöydälläni. The Lord of the Rings, hmh, kaikki alkoi Orlando Bloom ihastuksestani, ja nyt ahihananananan rakastan Keski-maata ja kaikkea. Vaikka Glee on monissa piireissä hieman syrjitty fandom ''teiniytensä'' vuoksi, en mahda mitään mutta rakastkan Kurt/Blaine homopariani ja hyvää musiikkia. Ja se saa minut onnelliseksi ja itkemään. huhu. Doctor Who on rakkaus ja David Tennart myös. Inhottaa kun ei ole aikaa katsoa kaikkia sarjoja mitä huvittaisi. DW on nimittäin ihana, ja haluaisin katsoa sitä täälläkin mutta aika on rajallinen. Katson tietysti muitakin sarjoja kuten How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Friends... mutta ne eivät ole loistavuudestaan huolimatta sdfasasdaf -fandomeja. Silti ehkä niistäkin postaan.
Okei, elämä jatkuu ja uusia fandomeja tulee. Olen Supernatural -fandomissa, vaikken ole montaa jaksoa ehtinyt katsoa, koska aika. Silti asjdsak. Ja lisää animeja listalleni tulee luultavasti lähes viikoittain tästä eteenpäin täällä.

Ps. Sivuja, joita käytän sarjojen katsomiseen netissä, voi kysyä sähköpostin kautta. Ja muitakin kysymyksiä voi kysyä sähköpostilla. Varsinkin tuo nettisivujen kysyminen on yksitysviestikysymys, koska riippuvaisena sarjoista, tarvitsen noiden sivujen pysyvän pystyssä. Sähköposti kaikenlaisille kontakteille on fangirl.who@outlook.com

Bannerin kuvat: Mie ja miu 11th Doctor's sonic screwdriver ja miun piirros Edward Elricistä (FMA)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti